15 Aralık 2014 Pazartesi

Kahvaltı Sofrası ve Çörekotlu Kurabiye

Bu pazar kahvaltıya misafirlerim vardı, yine severek bir kahvaltı sofrası hazırladım. Kahvaltıda artık benimle anılan meşhur pamuk poğaça ve yeni keşfettiğim son zamanlardaki favorim çörekotlu minik kurabiyelerden yaptım. Dikkat alışkanlık yapabilir... :):):)  


Pamuk poğaça tarifi için tıklayınız.


Bu kurabiyelerin hem tatlı hem tuzlu bir tadı var, çörekotu çok büyük bir lezzet katıyor. Hem tatlı hem tuzlu aynı anda nasıl olur dediğinizi duyabilir gibiyim, bunu denemeden bilemezsiniz. Ayrıca bu kurabiyeler çok bereketli, adet olarak çok fazla çıkıyor ve uzun süre tazeliğini kaybetmeden durabiliyorlar.

 Malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr. margarin (oda sıcaklığı)
  • 1 adet yumurta (akı içine-sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı çörekotu
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Hazırlanışı
  • Tüm malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. İsterseniz parmak kalınlığında açıp benim gibi kalıpla kesebilirsiniz. İsterseniz oklava kalınlığında şeritler yapıp verev şeklinde kesebilir yada minik yuvarlaklar yapabilirsiniz. Üstüne yumurta sarısı sürüp, renk değiştirinceye kadar fırında pişirilir.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder