Çocukluğumdan beri pek sevmediğim zeytinyağlı pırasayı Annemin değişik bir şekilde pişirmesi sonucu, damak tadıma hitap etmeye başlar oldu. Öyle değişik derken çok büyük bir değişiklik yapmadı aslında su yerine portakal suyuyla pişirmeye başladı. Ama tadı eskiye göre çok daha lezzetli oldu. Birde Annem mutlaka pırasanın dibini biraz tutturur böyle yapınca daha lezzetli olduğunu söyler . İşte tarifi...
Malzemeler
- 1 kg. pırasa
- 2 adet portakalın suyu
- 2/1 çay bardağı pirinç
- 2 adet havuç
- 1 adet küçük baş soğan
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Pırasaların dış kabukları alınır. 2-2,5 cm boyunda verev şekilde doğranır ve yıkanır.
- Havuçlar halka, soğan yemeklik (tavla zarı) şeklinde doğranır.
- Havuç ve soğan zeytinyağında kavrulur.
- Pırasalar eklenir 1-2 dk daha kavrulur.
- Pirinç tuz, şeker, portakal suyu eklenir kısık ateşte pişirilir. (Düdüklü tencerede pişirilirse daha lezzetli oluyor hemde yaklaşık 10 dk gibi bir sürede pişiyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder