Bu tatlıyı cheesecake den esinlenerek yaptım. Tadının güzel, hafif bir tatlı olduğunu düşünüyorum.
Bisküvili Kısım
- 2 adet eti burçak bisküvi (büyük kare borcam için)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı süt
Muhallebisi
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası (çok dolu kaşık değil)
- yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet damla sakızı aromalı sakız
Sosu
- 3 adet portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 kaşık nişasta (silme)
Hazırlanışı
- Eti burçak bisküviler rondodan geçirilerek un haline getirilir. Tereyağ eritilir, bisküvilerin üzerine 2 yemek kaşığı süt ve eriyen tereyağ dökülüp, elle yoğurulur. Borcam suda ıslatılır, bisküviler borcama düzgün bir şekilde yayılıp, çok sıkı bir şekilde bastırılır. (sıkı olması için başka bir kare kaptan yardım alarak bisküvilerin üzerine baskı yapabilirsiniz).
- Bir tencerede tereyağ hariç tüm malzemeler karıştırılıp, muhallebi pişirilir. Ocaktan alınıp tereyağ eklenip mikserle çırpılır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bisküvilerin üzerine dökülür, borcam hafif sallanarak muhallebinin her tarafa eşit şekilde yayılması sağlanır. Soğuması için serin bir yere kaldırılır.
- Portakalların suyu sıkılıp nişasta ve şekerle karıştırılıp pişirilir. Boza kıvamından biraz daha sulu olması gerekiyor, katı olursa çok az su ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz. Peltenin de ilk sıcaklığı çıktıktan sonra muhallebinin üzerine dökülüp her tarafa eşit şekilde yayılması sağlanır. Ben 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yaptım. İsterseniz üzerini fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Çok nefis duruyor. Ben pelteyi jöleden daha çok seviyorum. Hele taze meyve suyuyla yapılınca daha da güzel oluyor. Renk görünüm muhteşem. Lezzet de güzeldir. Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilcanım bende jöleden çok daha fazla seviyorum, artık olabildiğince hazır jöleyi ve sosları kullanmamaya çalışıyorum. İnsanın evde kendi yaptığı gibi ne olabilirki :)
Silbayıldım harıka bır tarıf :D eline sağlıko
YanıtlaSil