3 Ocak 2014 Cuma

Tahinli Kek


On gün içerisinde tam dört defa denediğim bu kek yeni favorilerimden, buradaki püf noktası kesinlikle unun ölçüsünü kaçırmamak. Tarife ekstradan da ceviz ekledim, her zaman tahinli tatlara cevizi çok yakıştırmışımdır.  


Tahinli Kek

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1,5 su bardağı un (standart su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şekerle kabarana kadar çırpılır. Sırasıyla önce sıvıyağ, süt, tahin eklenip bu aşamadan sonra spatula kullanılıp, elenmiş un ve kabartma tozu eklenip alttan üste doğru yumurtaları söndürmeden karıştırılmaya devam edilir. Son olarak iri ceviz parçaları eklenip son defa hafif bir şekilde karıştırılır.Kek kalıbına dökülüp fırına verilir, ben 150 derecede yaklaşık 1 saat pişirdim. Normal kek hamuruna göre daha akışkan bir hamur oluyor, bu sizi yanıltıp un eklemenize sebep olabilir, kesinlikle ekleme yapmayınız. Bu tarifi ilk denediğimde ununu biraz arttırarak yaptım, kekimin içi biraz hamurumsu oldu, daha sonraki denemelerimde unu ölçüsü kadar kullandım, yiyenlerden tam not aldım.      





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder