Uzun zamandır bu kabağı merak edip duruyordum, her seferinde pazarda görüp almaktan vazgeçiyordum. Görünüşleri o kadar şirin ki bu hafta kararlı davranıp aldım ve dolmasını yaptım.
Malzemeler
- 5 adet yayla/girit/kıbrıs kabağı
- 100 gr. kıyma
- yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- bir tutam maydanoz
- bir tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı domates yada biber salçası
- 2 kaşık domates rendesi
- karabiber
- tuz
- sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası-sıvıyağ
Hazırlanışı
- Kabaklar yıkanıp, içleri güzelce oyulur, tüm malzeme karıştırılıp iç harcı hazırlanır. İçleri oyulan kabaklara çok dolu olmayacak şekilde doldurulur. Tencereye dolmalar konulup salça, su, sıvıyağ bir kapta karıştırılarak dolmaların üstüne dökülür ve pişmeye bırakılır. Yoğurtla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder