TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler
2 adet tavuk butu
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
5 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
Tuz-Karabiber
Üzeri için
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
- Tavuk butlarını haşlayıp didikleyin. Suyunu kullanmak için ayırın.
- Un ve yoğurdu bir kasede karıştırılıp, ayırdığınız tavuk suyunun içerisine yavaş yavaş katın. (Yoğurdun kesilmemesi için önce 4-5 kaşık tavuk suyunu unlu yoğurtlu karışıma koyup karıştırdıktan sonra tavuk suyuna ilave edin.)
- Tavuk etleri katın. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. 5 dakika daha unun kokusunun çıkması için kaynatın.
- Terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıp çorbaya ilave edin.
- Bir kaç taşım daha kaynattıktan sonra kırmızı biberle yakılmış tereyağını ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder