Malzemeler
- 3 adet yufka
- 300 gr. kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- Tuz-Karabiber
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Sıvı yağ
Soğanları yemeklik doğrayıp az yağda kavurun kıymayı,tuzunu ve karabiberini katıp kavurmaya devam edin.
Bir kaseye 4-5 çorba kaşığı sıvı yağı ve suyu karıştırınız.( sıvı yağ ve su miktarını isteğinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz ben su miktarını biraz daha fazla koyuyorum böylece böreğim daha çıtır oluyor.) Yufkaları tezgaha yayıp bu karışımı yufkaların arasına fırça yardımıyla sürünüz.(en üste koyulan yufkaya sürmüyoruz)
Yufkanın kenarlarını orantılı bir şekilde içe katlayınız, tam bir kare olması gerekiyor.(her tarafını eşit kıvırmazsanız düzgün bir zarf şeklini alamıyor, kesilen üçgenlerde orantılı olmuyor.) Kenarlarını kıvırdığınız yufkalara harcı düzgün bir şekilde yayın.
Yufkaları karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada zarf şeklinde birleştirin.
Hayırlı olsun...
YanıtlaSilHoşgeldiniz aramıza.
Tarifler birbirinden süper görünüyor, hele de bu börek :)
Yapılışı ile anlatmanızda süper olmuş.
Takipteyim artık :)
Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederim. Sizden böyle güzel sözler duymak çok hoşuma gitti.
YanıtlaSilGörüşmek üzere...
Börek harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSil