11 Nisan 2013 Perşembe

Çikolatalı Sufle


Malzemeler

  • 30 gr. tereyağı (yaklaşık 1 yemek kaşığı) 
  • 2 çorba kaşığı un (dolu kaşık değil)
  • 250 ml süt (1 su bardağı + 1/4 su bardağı) 
  • 200 gr. bitter çikolata 
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Sufle kaplarını yağlamak için tereyağ ve pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Sufle kapları yumuşak tereyağı ile parmağımız yardımıyla yağlanır, pudra şekeri serpilir. 30 gr. tereyağı ocakta eritilip un ilave edilir, tahta kaşıkla rengi değişip kokusu çıkana kadar karıştırılıp kavrulur. Süt ilave edilip, karıştırılmaya devam edilir, kaynamaya başlayan sütlü karışım ocaktan alınıp, içine kırılmış çikolatalar atılır, eriyene kadar karıştırılır. Yumurta beyazı ve yumurta sarıları mikser yardımıyla ayrı kaplarda çok iyi çırpılarak, ılınan sütlü çikolatalı karışıma  önce yumurta sarıları sonra yumurta akları eklenip tahta kaşık yardımıyla yumurta akları sönmeyecek şekilde hafifçe karıştırılır. Sufle kaplarına eşit miktarda paylaştırılıp 210 dereceli fırında 6-7 dk pişirilir. Ben fırınımda ilk defa sufle yaptığım için, riske atmak istemedim, önce 1 adet koyup denedim, istediğim gibi olduğunu görünce diğerlerini de fırına atıp pişirdim. Sufle çok hassas bir tatlı fırında biraz fazla tutarsanız hemen içi pişip kek gibi oluyor. Bu yüzden dikkatli pişirilmesi gereken bir tatlı.  Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpilir, dondurma yada kremayla servis yapabilirsiniz.   

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık,bayılırımm..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, harika görünüyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor. Bloğunu takibe aldım. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. bunun ıcerısnde seker yokmu

    YanıtlaSil
  5. harika bir tarif, haklısınız azıcık fazla pişirseniz kek oluyor, benim ilk denemem de içi iyice pişmişti.....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil