21 Nisan 2014 Pazartesi

Çikolatalı Çilekli Fıstıklı Pasta

Bu kadar bol çikolatalı pastamı olur derseniz evet olur, çikolatayı seviyorsanız, birazda kendinizi şımartmak istiyorsanız bu pastayı deneyebilirsiniz, eğer bitter çikolata çok ağır gelir derseniz çikolataların bir kısmını sütlü çikolata kullanabilirsiniz.
 


Malzemeler
  • 1 adet kakaolu hazır kek
  • 400 gr krema (2 paket)
  • 400 gr. bitter çikolata ( 80 gr'lık 5 paket)
  • 2 adet ülker golden bol fıstıklı çikolata (80 gr.'lık)
  • 1 paket kakaolu kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım su bardağından biraz fazla süt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu neskafe
  • çilek
  • file fıstık
  • çikolata parçaları
Hazırlanışı
  • Krema ocağa konulup ısıtılır, kaynama noktasına gelince altı kapatılır. Kırılmış çikolatalar eklenir, hızlı bir şekilde karıştırılıp çikolataların erimesi sağlanır. 2-3 saat buzdolabında bekletilir, bir gece önceden yapılırsa daha iyi oluyor benim vaktim olmadığından dolayı 3 saat kadar bekletebildim. Kremşanti 1 çay bardağı süt ile çırpılıp buzdolabına kaldırılır. 
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt ve neskafe karıştırılır. Hazır kek tabanının alt kısmı sütlü neskafeli karışımın yarısı ile ıslatılır. Buzdolabından çıkartılan kremşanti ve daha önceden hazırlanan çikolatalı kremalı karışım ile karıştırılır. Kek tabanının alt kısmına çikoltalı karışımın bir kısmı konulup spatula yada kaşık yardımıyla sürülür. 2 paket fıstıklı çikolata iri parçalar halinde doğranır, pastanın alt tabanına kenarlara çok gelmeyecek şekilde dizilir. Çikolataların üstüne 2 kaşık çikolatalı kremadan konulup düzeltilir, bu ikinci kat pasta tabanının daha rahat yapışmasını ve sabitlenmesini sağlayacaktır. Hazır kekin üst katıda konulup kalan neskafeli süt ile ıslatılır. 
  • Kalan çikolatalı karışım pastanın üstüne düzgün bir şekilde sıvanıp, çilek, çikolatala, fıstık parçaları ile süslenir.  2-3 saat kadar dolapta bekletilip servis yapılır.  

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Saniye Hanım arada bir insanın kendini şımartması güzel oluyor :):)

      Sil