29 Haziran 2014 Pazar

Fırında Patates

Bu hafta pazarda görüp, dayanamayıp aldım bu güzel  minik patatesleri, genelde kızartmak yerine patatesleri fırına veriyorum bu şekilde de çok lezzetli oluyorlar. Minik patatesler bulamazsanız normal bir patatesi elma dilimi şeklinde dörde bölebilirsiniz. 


Malzemeler

  • 1 kg patates (taze patates zamanı daha güzel oluyor)
  • tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kekik (çok atarsanız kekikler yandığı için hoş olmuyor)
  • yarım çay kaşığı köri
  • 2 diş sarımsak 
  • 2-3 taze biberiye
  • yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı 

Hazırlanışı
  • Patatesler güzelce yıkanır, istenirse elma dilimi şeklinde kesilir. (patatesin kabukları çok kalın ise soyabilirsiniz, taze patatesin kabuklarını soymaya gerek yok daha güzel oluyor) Tüm baharatlar, zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak derin bir kapta güzelce karıştırılır. Fırın poşetine konulup 200 derece fırında yaklaşık bir saat kadar pişirilir. 

1 yorum:

  1. elinize sağlık. çok nefis ve pratik duruyorlar. en kısa zamanda deneyeceğim:))

    YanıtlaSil