17 Haziran 2014 Salı

İncir Tatlısı

Bu tatlı eşimin en sevdiği tatlılardan biri, ben misafirlerim için pişirmeyi düşünürken aynı gün Oktay Usta proğramın da incir tatlısı tarifini paylaştı. Ufak tefek değişiklikler yapıp hemen mutfağa koşup yapmaya koyuldum. Ayrıca çok pratik bir tarif, tabi ki böyle bir tatlının olmazsa olmazı kaymak da hem gözümüzü hem midemizi şenlendirdi.


İncir Tatlısı

Malzemeler
  • yaklaşık 500 gr kuru incir 
  • yarım su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 adet çubuk tarçın (evde olmadığı için kullanmadım)
  • 2 su bardağı su
  • kaymak
  • toz fıstık
Hazırlanışı
  • İncirlerin baş kısımları kesilip, içe doğru bastırılır, çukurlaştırılıp bir çanak görüntüsü verilir. Yaygın bir tencereye yerleştirilir. Orta kısımlarına yarım ceviz içi bastırılıp bırakılır. Üzerine toz şeker serpilir, suyu eklenir kapağı kapatılıp 30-35 dk kadar pişirilir.Servis tabağına alınıp soğuyunca kaymak ve toz fıstık ile süslenir.  

1 yorum:

  1. ellerine sağlık inciir deyip geçmemek lazım bence nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil