Malzemeler
Köftesi için
- 200 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yada 3 çorba kaşığı irmik
- tuz
- karabiber
- kimyon
- köfteleri kızartmak için sıvı yağ
Terbiyesi için
- 3 su bardak yoğurt (yaklaşık 600-750 gr. kadar)
- 1 adet yumurta sarısı
- yarım limon suyu
- 2 çorba kaşığı un
Üzeri İçin
- nane
- tereyağ
Hazırlanışı
- Soğan rendelenir, kıyma, irmik, tuz, karabiber, kimyon ile karıştırılıp köfte harcı yapılır. Köfteler nohut büyüklüğünde olacak şekilde avuç içinde yuvarlanır. Sıvıyağ konulmuş bir tavada kızartılırlar.
- Bir tencereye yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu konulup çırpma teliyle çırpılır. Yaklaşık 1-1,5 lt kadar soğuk su konulup kaynatılır, köfteler eklenip bir taşım daha kaynatılır. Kesilmemesi için altı kapatıldıktan sonra tuzu eklenir. Ayrı bir yerde eritilmiş sıcak tereyağın içine nane eklenip, çorbaya sıcakken dökülür ve karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder