30 Kasım 2011 Çarşamba

Peynirli Baklava Börek



Malzemeler
  • 27 adet baklava yufkası (Dikdörtgen borcam için 27 adet yufka kullandım tepsi yada farklı bir fırın kabı için adeti istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.)
  • Yaklaşık yarım kg. beyaz peynir
  • Maydanoz
  • 2 Adet yumurta
  • Sıvıyağ-su-tereyağ karışımı
  • Çörekotu-susam
Hazırlanışı

Beyaz peynir, maydanoz, 1 adet yumurta karıştırılarak iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç krema sıkma torbasına konulur. Tereyağ ve sıvıyağ ocakta eritilip, su eklenir. 3 yufka arasına bu karışım sürülür. 3. yufka üzerine sürülen yağdan sonra krema sıkma torbası yardımıyla yufkaların baş kısmından başlayıp iç harç sıkılır. Rulo yapılıp dikdörtgen borcama sırayla dizilir ve kesilir.Üstlerine diğer yumurtanın sarısı sürülüp çöerekotu ve susam ile süslenir.190-200 derece fırında pişirilir.      


Oktay Usta'nın proğramında görüp yaptığım bu börek baklavalık yufka ile yaptığım ilk börek, baklava yufkaları börektede gayet iyi sonuç veriyor çıtır çıtır olan bu börekler elde açma börek kadar lezzetli oluyor.  


1 yorum:

  1. ahh hülya hanımcığım böreğinizi gelicek olan gün arkadaşlarım yaptım bayıldılar sizinde ellerinize sağlık eminim ki diğer tariflerinizde çok güzeldir takipçinizim

    YanıtlaSil