23 Kasım 2011 Çarşamba

Şeyda'nın Şeftali Kurabiyesi

Şeftali Kurabiye

Şeftali kurabiyeleri geçen dönem pastacılık kursundan  arkadaşım Şeyda uygulamalı sınavda yapmıştı. Tüm sınıfın ilgisini çeken bu kurabiyeler o kadar şirin gözüküyorlardı ki yemeğe bile kıyamıyordunuz. Evde yapmak istememe rağmen ceviz kabuklarını düzgün kırmak, temizlemek vs. için hiç vaktim olamayınca Şeyda'nın tarifini yayınlamak istedim. Kursta her yaptığımız tarifi mutlaka fotoğraflarım, elimde yapılmayı bekleyen  o kadar çok tarif varki bazen unuttuğum tarifleri hatırlamak için çekmiş olduğum resimlerden faydalanıyorum. Elimde hatırı sayılır bir tarif arşivi mevcut yalnızca yapmam gereken bu tarifleri deneyip sizlerle paylaşmak. Biraz uğraşmalı ama çay sofralarınız ve çocuklarınızın doğum günü gibi özel davetlerinizde değişik bir tarif olabilir.    
  

Malzemeler

Hamur Malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr. oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Puding için Malzemeler
  • 1 paket vanilyalı puding (ben dr oetker crema ole de kullanılabilir diye düşünüyorum.)
  • 750 gr. süt
Diğer Malzemeler
  • Ceviz kabukları (kalıp olarak kullanılacak)
  • Kırmızı gıda boyası (vişne suyuda kullanılabilir aynı sonuçu vereceğini düşünüyorum hem daha sağlıklı)
  • Toz şeker
  • Nane yaprakları


Hazırlanışı
  • Puding pişirilip soğumaya bırakılır. 
  • Hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp yarım ceviz kabuklarının üzerine çok kalın olmayacak şekilde giydirilir.
  • Ceviz kabuklarının boş tarafları alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler dikkatli bir şekilde ceviz kalıplarından çıkartılır.
  • Kurabiyelerin çukur bölümlerine hazırlamış olduğunuz puding doldurulur.
  • İçi puding dolu iki kurabiyenin çukur bölümleri bir araya gelecek şekilde birbirine yapıştırılır. (pudingi çok hafif kurabiyelerin birbirine yapışması için dışarı taşırınki birbirirlerinden ayrılmasınlar.)
  • Gıda boyası ile renklendirilmiş bir kase suda ıslatılır. 
  • Başka bir kasede olan toz şekerine bulanır.
  • Üstlerine nane yaprakları konulup süslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder