Bu böreğe gerçekten bayıldım, 10 gün içerisinde iftara gelen tüm misafirlere aynı böreği yapıp durdum. İlk defa 2 sene önce bir arkadaşımda yediğim bu böreği o gün bugündür denemek istiyordum. Yapması bana son derece kolay geldi yada ben otomatiğe bağladığım için artık alıştım. Hem kıymalısını hemde peynirlisini yaptım ama benim favorim peynirliden yana oldu...
Milföylü Yufkalı Börek
Malzemeler
- 12 adet milföy hamuru (tepsinize göre adedi azaltıp arttırabilirsiniz ben midi fırında yaptığım için 6 adet altına 6 adet üstüne kullandım)
- 2 adet yufka (yine fırınınıza göre 3 adet yufkaya da çıkartabilirsiniz.)
- 2 adet yumurta
- 1 adet soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Çörekotu-susam
- açmak için biraz un
- 250-300 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- karabiber
- tuz
Peynirli Harç
- beyaz peyniri rendesi (peynir çok yağlı olmasın, yağlı olduğu zaman eriyor)
- kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)
- maydanoz
- Tepsinizin büyüklüğüne göre unlanmış tezgaha milföy hamurları uç uça getirilip merdane yardımıyla açılır. Yağlanmış tepsiye muntazam bir şekilde yayılır. Bir kasede süt, yumurta, sıvıyağ ve soda karıştırılır. Kıymalı harç için; soğan doğranıp kıymayla birlikte kavrulur, peynirli harç için; kaşar peyniri ve beyaz peynir rendelenip ince kıyılmış maydanozla karıştırılır. Birinci yufka büzülerek milföy hamurlarının üzerine konulur. (tepsiniz büyükse alta 1,5 yufka üste 1,5 yufka olmak üzere yufkaları paylaştırın.) Hazırlanan harç üzerine yayılır sıvı karışımdan 5-6 kaşık dökülür. İkinci yufka üstüne kapatılıp yine 5-6 kaşık harçtan dökülür. Kalan milföy hamurlarıda aynı şekilde açılarak en üste kapatılır, kareler halinde kesilir. Kalan sıvı harç böreğin üzerine dökülüp 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Çıkartılıp fırında kızarana kadar pişirilir. Üzerini isterseniz fırına vermeden önce susam yada çörekotuyla süsleyebilirsiniz.
ellerine sağlık harika olmuş:))
YanıtlaSilİki yufkayı anlamadım 6 adet milföy hamuru var , nasıl paylaşılacak
YanıtlaSil