Öncelikle herkese "Hayırlı Cumalar" demek istiyorum. Ramazan Ayı'nın son ikinci günündeyiz, bizim evde yine bir Ramazan su gibi akıp geçti, inşAllah seneyede ailem ve tüm sevdiklerimle Ramazan Ayına tekrar kavuşurum /kavuşuruz.
Bu resim de temmuz ayının başında yapılmış, arşivde bekleyen bir tarifdi. Teyzemin bahçesinden yabani semizotları, son derece arsızlar her yerde çıkabiliyorlar, kısmetse önümüzdeki yaz bende bizim bahçeye ekmek istiyorum, yaz günleri için çok ideal bir salata zaten eminim bilmeyende yoktur. Ama semizotu yabani, domates tarla, soğanlar yeni hasat soğan, zeytinyağ da şöyle güzel bir ayvalık sızması olunca değmeyin lezzetine keyfine, Son kalan zeytinyağlı domates suyuna da kuzenimle ekmek bandırmak için yarıştık :):)
Malzemeler
- semizotu
- soğan
- domates
- balzamik sirke nar ekşisi de çok yakışıyor teyzemde balzamik sirke vardı çok az koyduk.
- tuz
- limon suyu
Hazırlanışı
- Semizotları, soğanlar, domatesler doğranır. Balzamik sirke, limon suyu, zeytinyağı ile karıştırılır.
Bayılıyorum semizotuna..çok güzel bir ot..ne yapsan güzel oluyor..salat adeta ye beni diye çağırıyor..ellerinize sağlık..iyi bayramlar..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Sevdiklerinle birlikte mutlu bayramlar.
YanıtlaSil