8 Ağustos 2012 Çarşamba

Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı

Uzun zamandır irmik tatlısı yapmayan ben, bugün iftara irmik tatlısı yapmaya karar verdim. Ben sütlü irmik tatlısını çok katı sevmiyorum bu yüzden irmiğini çok fazla koymuyorum, tam bir yaz tatlısı dondurmayla da çok güzel servis ediliyor. Lafı çok uzatmadan hemen tarifini paylaşıyorum...  




Malzemeler
  • 1 kg. süt
  • 1 su bardağından (200 ml standart su bardağı) 2 parmak eksik irmik
  • 1 su bardağı şeker (200 gr.)
  • 1 paket hindistan cevizi (50 gr.lık paket)
Sosu için
  •  Çilek
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • isteğe bağlı şeker 
Hazırlanışı
  • Süt, irmik, hindistan cevizi şeker bir tencerede pişirilir. İstediğiniz bir kalıba, borcama yada benim gibi soğuk suda ıslatılmış tart kalıbına (30 cm çapında) dökülür. 1-2 saat buzdolabında bekletilip servis tabağına alınır. Çilekler blenderdan  geçirilip, nişasta suda eritilir, şeker katılıp pişirilir. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra irmik tatlısının üstüne dökülüp tekrar buzdolabında bekletilir.   



4 yorum:

  1. ellerine sağlık lezzet görüntüden besbelli zaten :)süperr :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir tatlı olmuşş..tam yazlık..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. sütlü tatlılar favorim, ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.. evimde yaptım muhteşem oldu :)

    YanıtlaSil