16 Ağustos 2012 Perşembe

Kırmızı Biber Kızartması



Klasik patlıcan, biber kızartmasından farklı olarak eğer daha önce denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Genelde bizim evde közlenmiş haliyle yapılır, ama arada bir kızartması da iyi gidiyor.

Malzemeler

  • Kırmızı biber (etli olması makbul, şuanda tam mevsimi)
  • Tava yoğurdu yada süzme yoğurt (ben tava yoğurdu kullandım)
  • Sarımsak
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Kırmızı biberler halka halka kesilip sıvı yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır.

1 yorum:

  1. Kırmızı biber kızartmasını hiç denemedim,evet bizde de közlenmiş olarak yenir ve ben közlenmişini de çok severim,kızartmanın da güzel olacağına eminim,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil