23 Ağustos 2010 Pazartesi

KIYMALI ZARF BÖREĞİ


Bu böreği yapmasını ve yemesini çok seviyorum. Son derece pratik ve lezzetli bir börek oluyor.

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 300 gr. kıyma 
  • 2 adet orta boy soğan
  • Tuz-Karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayıp az yağda kavurun kıymayı,tuzunu ve karabiberini katıp kavurmaya devam edin.

Bir kaseye 4-5 çorba kaşığı sıvı yağı ve suyu karıştırınız.( sıvı yağ ve su miktarını isteğinize göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz ben su miktarını biraz daha fazla koyuyorum böylece böreğim daha çıtır oluyor.) Yufkaları tezgaha yayıp  bu karışımı yufkaların arasına fırça yardımıyla sürünüz.(en üste koyulan yufkaya sürmüyoruz)


Yufkanın kenarlarını orantılı bir şekilde içe katlayınız, tam bir kare olması gerekiyor.(her tarafını eşit kıvırmazsanız düzgün bir zarf şeklini alamıyor, kesilen üçgenlerde orantılı olmuyor.) Kenarlarını kıvırdığınız yufkalara harcı düzgün bir şekilde yayın.



Yufkaları karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada zarf şeklinde birleştirin.                                                         



Birleşen yufkayı ortadan ikiye sonra dörde ve 16 adet çıkacak şekilde üçgen parçalara bölün.




Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

3 yorum:

  1. Hayırlı olsun...
    Hoşgeldiniz aramıza.
    Tarifler birbirinden süper görünüyor, hele de bu börek :)
    Yapılışı ile anlatmanızda süper olmuş.
    Takipteyim artık :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Sizden böyle güzel sözler duymak çok hoşuma gitti.
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. Börek harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil