14 Eylül 2010 Salı

YAĞ MANTISI

Bu gün tarif defterimi karıştırırken yemek kursuna gittiğim dönemde Sevgili Ayşe Abla'nın yaptığı yağ mantısı tarifini  gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Ayşe Abla bu tarifi yaptığında çok hoşuma gitmişti evde hiç deneme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda deneyeceğim.

Malzemeler

Aslında bu tarif ekmek hamuruyla da oluyor ama hamuru evde yapmak isteyenler için tarifi veriyorum.

    
    
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 paket yaşmaya
  • Aldığı kadar un
  • Tuz


İç Malzemesi

  • 1/2 kg kıyma
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Sıvıyağ
  • Yoğurt


Hazırlanışı

Hamur malzemesi cıvık bir şekilde hazırlanır (yada fırının yolu tutulup ekmek hamuru almaya gidilir ). Hamur 10-15 dk dinlendirilir. Tezgah üzerinde alınıp oklava yardımıyla açılır. İç malzemesi açılan hamurun yarısının üstüne belirli aralıklarla dizilir.kalan yarısı üstüne kapatılıp, bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Bol yağda kızartılır. Sıvı yağ, salça, kırmızı biber ocakta hazırlanıp hamurların üstüne yoğurt ve sos gezdirilip afiyetle yenir. Ayşe ablacım ellerine sağlık sen tam bir Kayserilisin. 

2 yorum: