6 Ocak 2011 Perşembe

Fındıklı Kurabiye

Görüntüsünün yemesi kadar güzel olduğu benimde yeni öğrendiğim ve aynı hafta içinde iki defa yaptığım kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Eminimki sizlerde bu güzel kurabiyelere bayılacaksınız. Kesinlikle yapılmasını tavsiye ettiğim bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.  

Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 6 kahve fincanı un
  • 6 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin

  • Pudra şekeri
  • Tarçın
Hazırlanışı

  • Yumuşatılmış margarinin içine un, nişasta, pudra şekeri, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu, robottan geçirilmiş fındıklar sırasıyla konulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. (hamur başta toplanmıyor gibi olabilir biraz yoğurunca kolayca toplanıyor.)
  • Hamur 2 parçaya bölünüp tezgahta merdaneyle açılır kurabiye kalıplarıyla şekil verilir. Kurabiyeleri çok kalın yada çok ince olmamasına dikkat edin. Ben kalıpların kalınlığında yaptım. 
  • Tepsiye dizilmiş kurabiyeler 170 derece fırında yaklaşık 20-24 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.      
  • Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarşınlı karışıma bulanır. Kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz bu karışıma bulamayın pudra şekeri erime yapıyor hoş bir görüntüsü olmuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder