28 Şubat 2011 Pazartesi

Galeta Unlu Poğaça

Annemin Galeta Unlu Poğaçası


Malzemeler

Hamuru için
  • 1 Paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 kaşık yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
İç Harç
  • 200 gr. orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin
  • 2 adet yumurta akı
  • Galeta unu

Hazırlanışı

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, sıvı yağ, limon suyu, sirke, yoğurt bir kapta karıştırılır.
  • Un elenip azar azar ilave edilir, kabartma tozu konulup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. En az 30 dakika dinlendirilir. (Bu hamur akşamdan hazırlanıp üzerine nemli bez örtüp buzdolabının alt katında sabaha kadar bekletilirse poğaçalar daha gevrek daha güzel oluyorlar.)
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Patates haşlanır, rendelenir.
  • Kıyma, soğan, rendelenmiş patates, tuz,karabiber kavrulur.
  • Dinlenmiş hamur cevizden biraz büyük kopartılıp yuvarlak bir şekilde elde yada tezgah üstünde açılır iç harç malzemesi ortasına konulur. Hamur kapatılıp elimizle top şekli verilir.  
  • Önce tamamı yumurta akına daha sonra galeta ununa batırılıp, tepsiye dizilir.
  • 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder