Daha önce Tuğba arkadaşımda yediğim, sonra Portakal Ağacı sitesinin sahibi sevgili Hatice Hanım'ın tarifleri arasında gördüğüm tabiki hemen yapılmaya koyulduğum aynı hafta içindede iki defa denediğim kimine göre köstebek kimine göre puf pastayı yayınlıyorum. İlk yaptığım tarifde pandispanyanın şekerini azaltarak Hatice Hanımın'nın tarifini uyguladım, ikinci denememde hazır pandispanya kullandım her ikiside çok lezetli oldu. Hatice Hanım'ın tarifine http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2011/01/puf-pasta.html linkinden ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı + 1 su bardağının 1/4 şeker (Hatice Hanımın sitesinde 2 su bardağı yazıyor, yorumları okuduktan sonra şeker miktarını düşürdüm.)
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması
- 75 gr. tereyağı
- Yarım su bardağı un
- yarım kaşık nişasta
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 paket vanilya
- yarım lt. süt
- 1 paket krem şanti
Arası için
- Çeşitli meyveler (muz,Çilek,Frambuaz)
- Damla çikolata
- Pandispanyayı ıslatmak için yaklaşık 2 su bardağı süt
Hazırlanışı
- Yumurtanın sarısı ve akları ayrılır. Sarısı ayrı bir yerde akları ve şeker ayrı bir yerde kabarana kadar mikserle çırpılır. Daha sonra çırpılan sarıların içine sıvıyağ, süt eklenip, elenmiş un, kabartma tozu, kakao vanilya ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. En son çırpılan yumurta beyazları katılır tahta yada silikon bir kaşıkla yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırılır. Kalıba dökülür (ben dikdörtgen borcama döktüm.) 175 derece fırında pişirilir.
- Kek fırından çıkartılıp soğuduktan sonra bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesilip, kalan kısımlar rondodan geçirilir.
- Krema sıkma torbasına krema doldurulur. Kesilen yuvarlakların üzerine 2 yemek kaşığı kadar süt dökülür. Krema sıkma torbasıyla keklerin üzerine krema sıkılır aralara küçük doğranmış meyveler ve damla çikolatalar batırılır (ilk yaptığımda muz-çilek ikinci yaptığımda frambuaz kullandım.). Daha sonra rondodan geçirilen kek kırıntıları kremanın üzerine el yardımıyla sıvanır yada kek kırıntılarına batırılır ellen şekil verilip yuvarlak düzgün bir şekil alması sağlanır. Üzeri meyve yada hindistan cevizi ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder