14 Haziran 2011 Salı

İlk Buttercream Çalışmam




Maalesef bu güzel görüntülü pastanın tadı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, son derece yağlı ve ağır bir tadı olan buttercream tekniğini bugün pastacılık kursunda çalıştık, yapımı teknik olarak güzel olsa da tad olarak asla hoşunuza gitmeyecek bir krema bu. Zaten mevsim itibariyle de çalışılması zor bir krema sürekli tereyağı eriyip durdu ve her yer tereyağı oldu.  Daha önceki araştırmalarımda da bir çok yerde aslında pek sevilmeyen bir krema çeşidi olduğunu okumuştum, sanırım biz Türk Halkı'nın damak tadına böyle şeyler pek hitap etmiyor. Eve gelir gelmez pastamı hemen bir spatula yardımıyla sıvayıp başka bir pasta haline getirdim . Daha önce bu tekniği krem şantiyle de denemiştim ama genelde krem şantisi yoğun olan pasta ve tatlıları pek sevmediğim için ondanda memnun kalmamıştım. Yinede bu teknikle çok güzel görsellikte pastalar yapabilirsiniz. 


Daha sonra pastamı kremşantiyle sıvayıp bu şekilde süsledim. Sonra da kendime kocaman bir dilim kesip afiyetle yedim. 
Butter Cream
  • 150 gr. toz şeker
  • 60 gr. su
  • 125 gr. yumurta beyazı
  • 40 gr. toz şeker
  • 375 gr. tuzsuz tereyağ
  • 5 ml vanilya esansı yada 1 paket vanilya
  • Tereyağı mikserle bembeyaz olana kadar çırpılıp kabartılır.
  • Su ve şeker 121 derece kaynatılıp şurup yapılır.
  • Yumurta beyazı 40 gr. şekerle mikserde çırpılıp kabartılır.
  • Yumurta beyazına şurup yavaş yavaş eklenir.
  • Soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edilir, soğumaya yakın da mikserin hızı düşürülür.
  • Tereyağı ve yumurta karışımı birleştirilip kullanıma hazır hale getirilir. Buzdolabına sertleşmesi için bekletilir. 
Pastanın üstüne uygulanma aşaması

Krema ince bir tabaka halinde spatula yardımıyla pastanın üstüne sıvanır. Gıda boyalarıyla istenen reklerde kalan krema karıştırılıp krema sıkma torbalarına doldurulur. Krema sıkma torbasın da en küçük yıldız duyla çalışılması gerekiyor. İnce tabaka halinde sürülen kremanın üstüne bir kürdan yardımıyla istenen şekil çizilir. Gıda boyasıyla renklendirilmiş kremalarla çizilen şekillerin içleri doldurulur.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder