Kıymalı Patatesli Muska Böreği
Bu böreği Kurban Bayramın'da misafirlerime yapmıştım içinin malzemeleri kavrulmadığı için pratik bir börek oluyor bana çiğ böreği anımsattı, siz istediğiniz şekildede sarabilirsiniz ben muska şeklinde sarmak istedim arkadaşım siğara böreği şeklinde sarmıştı.
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 300 gr. kıyma
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- Sıvı yağ-su
- Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
Hazırlanışı
- Patatesler ve soğanlar rendelenir, kıyma ve baharatlar eklenip böreğin iç harçı hazırlanır.
- Yufkalar bir yere serilip üzerine su ve sıvıyağ karışımı sürülür. Dört parmak genişliğinde şeritler kesilip harç malzemesi en uç kısma konulup muska şeklinde sarılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder