14 Aralık 2011 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake

Bir cheesecake tarifide benden olsun... Hayatımızı kolaylaştıran Dr. oetker ürünlerinden birini daha deneyip sonuçunu sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce kullandığım ürünlerini burda hiç paylaşmamıştım ama bundan sonra paylaşmayı düşünüyorum. Arada bir Dr.oetker'in sitesini ziyaret eder yada market raflarında görür ilgimi çeken yeni ürünlerini denerim, sitesine son girişimde tiramisu ve cheesecake yap ürününü gördüm hemen cheesecake yapı aramaya başladım, henüz heryerde yok, hatta birçok marketin böyle bir üründen haberi yok, birkaç market gezdikten sonra buldum, üstü içinde yine Dr oetker'in meyveli ahududu çilek sosunu kullandım. Ben bir gün önceden deneyip ertesi gün misafirlerime ikram ettim, başta benim olmak üzere herkesin çok hoşuna gitti. Ben Dr. oetker bu ürününü çok beğendim eminim sizde beğeneceksiniz. Bu arada ben süzme yoğurt kullandım normal yoğurtla yada labne peyniriyle belki başka tatlar ortaya çıkıyordur. 




Malzemeler
  • 3 paket eti burçak bisküvi ( 28 cm kalıp için 3 paket burçak bisküvi tam geliyor)   
  • 110 gr. tereyağ
  • 1 paket Dr. oetker cheesecake yap
  • 300 gr. süzme yoğurt
  • 500 gr. süt + 3 çorba kaşığı süt
  • Frambuaz yada istediğiniz herhangi bir meyve
  • 1 paket Dr. oetker meyveli sos (ahududu çilek) yada herhangi başka bir sosu
Hazırlanışı
  • Burçak bisküviler ropottan geçirilip un haline getirilir. Tereyağ eritilip bir kapta burçak bisküvilere yavaş yavaş eklenir, 3 çorba kaşığı süt ilave edilip ellen yoğurulur. Kelepçeli kalıba sıkı bir şekilde bastırılarak orantılı bir şekilde yayılır. Ben altı düz başka bir kaplan tekrar bisküvilerin üstüne bastırdım.
  • 500 gr. süt ile Dr. oetker cheesecake yap paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır. 300 gr süzme yoğurt eklenip, bisküvilerin üstüne dökülür, frambuaz yada başka bir meyve ile süslenip, hazırlanan meyve sosu en üstüne dökülür, buzdolabında bir gece bekletilir. Servis yapılırken bıçak yardımıyla cheescake kelepçeli kalıbın kenarlarından sıyırılarak açılır.     

8 yorum:

  1. mmm...
    harika!
    ellerinize sağlık..
    bir dilimcik alsam olur mu müsadenizle.)
    mutlu haftalar.
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. canım ben geldim
    ilk defa
    gezdim çok leziz ellerine sağlık
    :))))
    bana da beklerim
    :)

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz, herzaman beklerim, bende en kısa zamanda sizdeyim. :)

    YanıtlaSil
  4. Ayşegül Hanım, keşke mümkün olsada size kocaman bir dilim gönderebilsem :) sizede mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  5. Bazen bu hazır malzemeler hayat kurtarıcı oluyor:))ellerinize sağlık bir dilim olsada yesem dedirtecek kadar güzel görünüyor:)sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik cnaim,bende senin takipcilerine üye oldum.tariflerini inceliyorum suan.begendiklerimi alirim haberin olsun

    YanıtlaSil
  7. Leyla Hanım bende sizin sıkı takipçilerinizdenim, sizinde ellerinize sağlık maşallah pek mağrifetlisiniz.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık
    görsellik mükemmel
    sevgiler;))

    YanıtlaSil