21 Mayıs 2012 Pazartesi

Balkon Sefası


Aslında balkon sefası dediğime bakmayın, öyle manzara gören bir balkon filan değil hatta kapalı ama yinede olsun farklı mekanlar biraz daha fazla gün ışığı ve güneş eğer hayatı seviyorsanın heryer güzeldir. Bu günde kendime bir sofra kurdum misafirliğede teyzem ve Nejla Teyze gelince keyfimiz bir kat daha arttı. Buyrun bugün için yaptıklarım...
                                                                                                                   
                                                    
  • Tavuk paçası böreği
  • Yoğurtlu patates salatası
  • Kuru erikli cevizli kek


Tavuk Paçası Böreği

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 1 adet kemikli tavuk göğüsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
Sosu için
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı tereyağ- yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Kırmızıbiber
Hazırlanışı
  • Tavuk göğsü yaklaşık 6 bardak su ile haşlanır. Haşlanan tavuklar didiklenip tuz ve karabiberle karıştırılır.
  • Yufkalar dört eşit parçaya bölünür ve sıvı yağ ile yağlanır. Tavuklu harç yufkanın geniş tarafına konulup  rulo şeklinde sarılıp  kendi etrafında döndürülür. Yağlanmış tepsiye dizilip 220 derecede üzerleri kızarana dek pişirilir.
  • Diğer taraf da sos malzemeleri sirke hariç çırpılıp koyulaşana kadar pişirilir, soğuyunca sirke eklenir. 
  • Kızaran börekler fırından alınıp 2 su bardağı tavuk suyu üstlerine gezdirilir, tekrar fırına verilir yaklaşık 5-10 dk. daha pişirilir. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sos dökülür, tereyağlı kırmızıbiber sosu gezdirilip servis yapılır.     

Yoğurtlu Patates Salatası

Malzemeler
  • Taze patates (normal patateside haşlayıp yapabilirsiniz taze patates mevsimi olduğu için ben onu kullandım daha lezzetli oluyor.)
  • Kornişon Turşu
  • Kuru soğan
  • Yoğurt
  • 2 kaşık mayonez (ben kullanmadım)
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
  • Patatesler ve kornişon turşular küçük, soğanlar yan doğranır, tuz ve karabiber eklenip, yoğurtla yada isterseniz mayonezle birlikte karıştırılır. 


Kuru Erikli Cevizli Kek

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru erik
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • Çikolata parçaları
  • 2 adet portakal  yada limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (ben dr. oetker limon esansı kullandım)
Hazırlanışı
  • Yumurta ve şeker çırpılır, sıvıyağ, süt, hindistan cevizi ceviz, portakal kabuğu rendesi, kuru erik (erik kuruları 20 dakika kadar sıcak suda bekletilip çöpleri varsa temizlenir), çikolata parçaları, elenmiş un ve kabartma tozu, limon esansı eklenip karıştırılır 170 derecede pişirilir. (Kek harçı çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.)    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder