17 Temmuz 2012 Salı

Kışlık Çilekler

Çilek mevsimi geçti,  kaçırdım, bitti, bitiyor derken pazarda karşılaşı verdim bu çileklerle, hemen iki kilocuk alıp kışın tatlılarda kullanmak için konserve yaptım, bir kullanımlık kavanozlara yaptığım çileklerin tanelerinide süslemede kullanırım diye bütün olarak bıraktım. İstanbul'a döndüğümde hala şansım varsa iki kilo kadar daha alıp yapmak istiyorum, bu sefer blenderdan geçirip kavonozlara koymayı düşünüyorum.



2 kg çilek
1 kg yakın toz şeker
yarım su bardağına yakın su

Çilekleri yıkadıktan sonra tencere koyup üstüne toz şekeri ve suyu gezdirip bir gece beklettim. Ertesi gün sulanan çilekleri pişirip yaklaşık 20 dakika kaynattım. Sıcakken kavanozlara koyup, kapaklarını sıkıp, ters çevirdim ve soğumaya bıraktım.

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..çok güzel gözüküyorlar.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş..Ahh bulabilsemde yapsam..ne güzel olur.ellerinize sağlık.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım çilek reçeline,çok güzel görünüyorlar.Ellerinize sağlık, Özlemakide görüp geldim sizi ziyarete.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz, bende sürekli sizi takipdeyim, domates soslu börülceniz aklımda :) börülce bulur bulmaz deneyeceğim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bak peşin peşin söylüyorum, demedi deme :
    Kışın sendeyim :=)

    YanıtlaSil