24 Kasım 2012 Cumartesi

Pırasalı Patatesli Börek

Çocukluğumda pırasayı sevmeyen biri olarak, artık her türlüsünü zevkle yemeğe başladım. Bu tarifde  genelde patatesli yapılsada pırasalısıda çok lezzetli oluyor. 


Malzemeler

  • Yarım kg. pırasa 
  • 1 adet patates  
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr. kadar tulum peyniri yoksa beyaz peynir  
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5-6 çorba kaşığı un (dolu)
  • 1 paket kabartma tozu
  • maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
Hazırlanışı
  • Pırasalar küçük küçük doğranıp 1 çay bardağı sıvı yağda kavrulur, tuz, (peynirde tuzlu olduğu için kontrollu konulması gerekiyor) karabiber, kırmızı pul biber eklenir, başka bir yerde patates rendelenir, sırasıyla yumurtalar kırılıp peynir, yoğurt, yumuşak tereyağı, kabartma tozu, ince kıyılmış maydanoz, kavrulmuş pırasalar ve un eklenip karıştır, tuzu kontrol edilip az ise eklenir. Harcın kıvamının çok cıvık olmaması gerekiyor üstü pişerken içleri cıvık kalabiliyor. 175 dereceli fırında üstü kızarıp içi pişine kadar pişirilir. İçinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Bu ölçüler midi fırın tepsisine göre iyi geliyor, normal fırın tepsisinde malzemeleri biraz daha arttırabilirsiniz. Böreklerin çok ince yada çok kalın olmaması gerekmektedir.  

2 yorum:

  1. Pırasaya bayılırım,çok lezzetli bir börek olmuş.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. of offfffff müthiş bir lezzet olmuştur herhalde:))Görüntü süper..Hemen denemek istiyorum bu tarifi..Ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil